14 dages returret

Betal med Dankort, Visa, Mastercard, JCB,Mobilepay

OPHØRS UDSALG!! - KUN BEGRÆNSET MÆNGDE - OPHØRS UDSALG!! - KUN BEGRÆNSET MÆNGDE

Materialer

Her kan du læse om de forskellige materialer vi anvender.

Memory skum

Memory foam eller Visco-elastisk skum er temperaturfølsomt og former sig efter kroppen efterhånden, som kropsvarmen hæver temperaturen i skummet. Skummet blev i sin tid udviklet af NASA, som havde behov for et materiale i dragterne, der kunne udligne det enorme tryk, der opstår på astronauterne, når de skydes ud i rummet.

Trykaflastende
Sidenhen fik resten af verden øjnene op for materialets unikke egenskaber, og det bruges nu især i hospitalsmadrasser, hvor de trykaflastende egenskaber er med til at udjævne de punkter, hvor madrassen trykker mest, således at risikoen for tryksår minimeres væsentligt.

Du vender dig mindre – og sover bedre
Også i private hjem vinder memoryskum større og større indpas. De trykaflastende egenskaber lader blodet cirkulere helt ud i underhuden, hvorved behovet for at vende sig bliver væsentligt mindre. Dette sikrer en mere rolig søvn.

Tilpasser sig rummets - og kroppens - temperatur
Al memoryskum i Andersen Denmarks produkter er produceret af Carpenter i Danmark, som har tilpasset skummet til det skandinaviske klima. Madrassen har således præcis den rigtige hårdhed og bæreevne. På grund af de temperaturfølsomme egenskaber kan madrassen føles meget hård, hvis sengen står i et meget koldt soveværelse, men kroppens varme vil hurtigt tilpasse temperaturen i skummet, så skummet støtter kroppen for en optimal søvn. På en meget varm sommerdag vil skummet omvendt føles blødt, og kan for nogle virke en smule varmt at sove i.

Waterlily skum

Waterlily er en skumart, der er en videreudvikling af almindeligt koldskum. Skummet er produceret efter de strengeste krav til 1) miljømæssig fremstilling og 2) det videre forløb i hele madrassens levetid til den dag, den skal kasseres. Desuden er materialet naturligt brandhæmmet uden brug af halogenerede tilsætningsstoffer.

Luft kan frit passere
Strukturen i Waterlily er opbygget med celler i meget uens størrelse, som sikrer, at madrassens sætning er minimal, og at luft frit kan passere gennem cellerne, så ophobning af varme og fugt i overfladen undgås. Det betyder desuden, at skummet føles blødt og lækkert i overfladen, men samtidig at det har en høj bæreevne, så man ikke synker for langt ned i madrassen.

Tilpasser sig din krop, så du kan sove roligt
Når man ligger ned, udøver forskellige dele af kroppen et forskelligt tryk på madrassen. Waterlilys naturlige struktur tilpasser sig kroppens form og vægt, så man får en afslappet og rolig nattesøvn.

Antibakterielt skum

Antibakterielt skum er under fremstillingsprocessen tilsat såkaldt Ultra-Fresh, som hæmmer bakterievækst, svampeangreb og støvmider. Skummet er derfor særdeles velegnet til folk med astma og allergi. Det sikrer samtidig, at madrassen holder sig længere frisk. Skummet har en rumvægt på 38 kg/m3 og har dermed en høj bæreevne og lang levetid.

Derfor skum

Min første erindring om skummadrasser stammer fra et tidspunkt, hvor jeg som dreng arvede naboens skibsbriks med tilhørende skummadras. Seng og madras havde adskillige år på bagen, madrassen var helt flad på midten, og når man stak næsen ned i den, lugtede den umiskendeligt som om, at naboens dreng ikke holdt helt tæt om natten.

Room for improvement
I de efterfølgende år var min holdning til skummadrasser derfor, at det var dårlig kvalitet. Madrasser med fjedre var det eneste rigtige…! Men efter at have ejet et par fjedermadrasser, måtte jeg sande, at heller ikke det nødvendigvis var det rigtige – for hvad hjalp det at man fik 20 års garanti på at fjedrene ikke knækkede, når man kunne mærke hver en fjeder gennem betrækket??

Fagre, nye skum-verden
Efter adskillige år med tvivlsom søvn kom jeg ind i skumbranchen, og en ny verden åbnede sig. Jeg opdagede, at - som med alt andet - får man, hvad man betaler for, og at skum kunne fås i mange kvaliteter med utallige egenskaber, og at det er muligt at lave en kvalitetsmadras, som holder år efter år, og hvor man sover natten igennem uden at vågne en eneste gang!

Bedste kvalitet til fornuftige penge
Hos Andersen Denmark har vi derfor valgt at fokusere på den bedste kvalitet, men til priser der er til at betale! Velkommen til Andersen Denmark’s verden af skum!

Peter Therkildsen Ejer, Andersen Denmark

Om skum

Skum fås i mange forskellige typer, farver, kvaliteter og hårdheder. Hvis man skal bedømme kvaliteten af en madras, kan man som hovedregel regne med, at jo højere rumvægt skummet har, jo højere kvalitet har madrassen!

Skummets rumvægt er det afgørende
Igennem de sidste mange år har man fokuseret meget på koldskum i møbler og madrasser – når bare det er koldskum, er det kvalitet, siges der. Koldskum adskiller sig fra standardskum ved, at cellerne i skummet er mere uens. Dette gør, at skummet bliver bedre til at modstå dynamisk belastning, dvs. det, der f.eks. sker i en sofa, når man sætter og rejser sig det samme sted i sofaen gennem længere tid. Koldskum vil have et mindre hårdhedstab end standardskum, MEN meget mere afgørende for kvaliteten er skummets rumvægt! En standard skum på 35 kg/m3 kan altså sagtens være en meget bedre løsning end en 28 kg/m3 koldskum.

Det tager tid at opdage kvaliteten
Alle madrasser føles fantastiske, når de er helt nye, og det kan derfor være særdeles vanskeligt at vælge den rigtige madras, når man står i varehuset. Det er først, når madrassen har været i brug et stykke tid, at man opdager, at madrassen måske ikke er helt så god, som man regnede med.

Jo lavere rumvægt, jo større hårdhedstab
Al skum har et vist hårdhedstab, når det bliver brugt, men jo lavere rumvægt, jo større hårdhedstab. Det vil sige at man efter et stykke tid vil opleve, at skummet ”sætter sig” og føles blødere der, hvor det belastes. Med en madras i lav rumvægt vil man efter et stykke tid føle, at man ligger i et badekar. Det er det samme, der gør sig gældende, hvis man føler, at man kan mærke fjedrene i sin springmadras. Der er simpelthen anvendt en for dårlig skum som dæklag over fjedrene.

I rigtig mange madrasser på det danske marked bruges skum ned til 18 kg/m3 – vi har endda set et enkelt eksempel på en importeret vare fra Kina, som vejede 6 kg/m3! Er den tung, er den god! Alle Andersen Denmark’s madrasser er lavet af skum af særdeles høj kvalitet og fremstilles hos Carpenter i Danmark. Således bruges der, med mindre andet udtrykkeligt er nævnt, udelukkende skum mellem 38 og 80 kg/m3, som vi kan stå 100% inde for. Den eneste ulempe ved høj rumvægt er, at madrassen også bliver tung, og større madrasser kan være vanskelige at håndtere, hvis man er alene. Til gengæld er det nemt at danne sig et indtryk af kvaliteten – er den tung, er der stor sandsynlighed for, at det er god kvalitet!

Vores betræk

Alle Andersen Denmark’s betræk til puder og madrasser er fremstillet i særdeles høj kvalitet i en tekstilblanding, som består af bomuld og polyester. Bomuld er ekstremt blødt og behageligt at ligge på og er meget svedabsorberende, mens polyester er meget slidstærkt. Undtaget herfra er babymadrasser til lift og vugge, som er lavet i 100% glat bomuld. Flere betræk leveres med 3D-mesh på siden eller overfladen, som sikrer en effektiv udluftning af madrassen.
De fleste betræk er kviltet med 200 gram blød vat, som giver betrækket en ekstra blød følelse og en flot finish.

Om sengehygiejne

Et menneske taber ca. 2,2 kg hudrester i sengen i løbet af et år. Det er disse rester, som støvmider lever af. Man anslår, at en dyne, som ikke har været vasket i 10 år, vejer 10% mere, end da den var ny. Den forøgede vægt skyldes hudrester, støvmider og støvmidernes efterladenskaber!

Støvmider bor ikke i skummet på en madras, men udelukkende i betræk og sengetøj. Det anbefales derfor, at man vasker sengetøjet mindst hver 14. dag og dyner og puder hver 3. måned.

Betrækket på de fleste af Andersen Denmark’s produkter kan efter behov afmonteres og vaskes efter den vaskeanvisning, som sidder isyet betrækket.