Få mere ud af dine gamle møbler

Det er helt sikkert en god ide, at udnytte det fulde potentiale af sine møbler. Hvorfor smider noget ellers brugbart ud. Ofte snydes vi med øjnene og måske energien inden i os. Vi tænker, at vores forskellige møblers tid er ovre, og så investerer vi i nogen nye. De ved dog ikke eller glemmer, at dine møbler nødvendigvis ikke er helt færdige, men at der er andre alternativer, end at købe helt nye. Læs om dét at turde at være kreativ som menneske i følgende tekst. Få gode konkrete tips til, hvordan du kan få mest muligt ud af dine møbler, før du bare sådan smider dem ud. Du kan gøre det selv, eller få andre til det. Det behøver ikke at være hårdt arbejde eller koste en hel bondegård.

Sådan kan du konkret være kreativ

Står du nu og bare har brug for nogle konkrete eksempler på, hvordan du så kan være kreativ og mere “gør-det-selv” med dine møbler, så kommer der her nu nogle konkrete forslag til dig, du måske selv kan afprøve. Tit og ofte er det stoffet, puderne i en stol eller en sofa, der er forældet. Der er revner eller huller eventuelt i stoffet. Eller så kan det bare ses, at de har haft et liv. Der har været liv i dem, de er blevet brugt af et hav af mennesker. Pletter fra mad og drikke, der sikkert går mange år tilbage og ikke har kunne fjernes helt, kunne tænkes at være synlige.

Ombetrækning af møbler

I sådan et tilfælde vil der som sådan ikke være noget i vejen med resten af stolen og sofaen. Eksempelvis vil stolens eller sofaens ben stadig være i top stand. Så før sådan et ældre møbel blot bliver kasseret, og Inden I skal ud og bruge penge på at investere i nyt, vil dét at I bare får dem ombetrukket, da eventuelt løse opgaven. Ombetrækning er oftest en nem og hurtig løsning og kan sagtens gøres billigere end at anskaffe et helt nyt designmøbel. Læs meget mere om ombetrækning i stof og læder eksempelvis på siden her.

Mal selv dine egne møbler

Om du holder af at male eller ej, kan det ofte helt klart være en billigere løsning, end at købe et nyt møbel. Hvis du er træt af at se på en gammelt møbel, kan det være helt nok, at det før en anden farve, du er mere vild med. Mange finder det afslappende og sjovt at male et enkelt møbel I en ikke alt for stor størrelse. Det kan også være en enormt god ting at gøre sammen som familie, par eller venner. En fælles oplevelse i at se noget blive forandret, som I selv har været med til at gøre. Hvis dine møbler for netop den farve, du allerhelst kunne tænke dig, vil du blive meget gladere for dit hjem. Når vi er tilfredse med vores hjems omgivelser, slapper vi ubevidst mere af derhjemme. Det er energigivende.