Du fortjener at sove godt

Din søvn er udgangspunktet for at din hverdag fungerer godt. Det er svært at have overskud til præstere, hvis du ikke har fået sovet godt. Derfor skal du have en god seng at sove i.

Søvn og sundhed

Er du sund er livet bedre. Sundhed giver mere overskud og kræfter til at klare de daglige udfordringer livet byder på. En stor del af din sundhed er at sove ordentligt. Når man sover, er kroppen afslappet og oplader til nye udfordringer. Det gælder både for hjernen og for resten af kroppen. Søvnmangel er ikke sundt for dig. Faktisk kan det føre til en række sygdomme at lide af søvnmangel. Immunforsvaret bliver dårligere, du er mere udsat for slagtilfælde, du kan få stres, blive ramt af diabetes og overvægt samt en lang række andre sygdomme, hvis du ikke får sovet ordentligt.

Sengen er vigtig

For at sove godt, skal du have en god seng. En god seng kan dog være mange ting. Det vigtige er at sengen passer til dine behov. Vil du vide hvad det betyder kan du se mere her. Men generelt er der en række retningsliner og parametre, du kan være opmærksom på, når du skal vælge ny seng.

Vær opmærksom på din krop

Det er vigtigt at du vælger seng ud fra din kropsbygning. Ud fra din højde, din vægt og naurligvis dine præferencer. Har du nogle særlige skavanker, skal disse også tages med i dine overvejer om valg af seng.

Tag dig god tid

At beslutte dig for hvilken seng du skal have er noget, der tager tid. Du kan få god vejledning i rigtig mange butikker, men du skal sørge for at mærke efter selv. Du kan med stor fordel prøve mange forskellige madrasser for at komme frem til hvilken blødhed, som passer til dig. Nogle har det bedst med hårde madrasser, men andre foretrækker at ligge mere blødt. Det er også vigtigt at teste madrasserne i forskellige sovestillinger. For ingen sover på ryggen hele natten.
Desuden skal du overveje omkring topmadras. En topmadras betyder ekstremt meget for om du ligger behageligt. Og den være prikken over i’et i forhold til a opnå den god søvn.

Dyner er også vigtigt

Temperaturen i værelset og hos dig er meget vigtig for hvordan du sover. Du skal selvfølgelig tænke på at soveværelset skal have det der passer til dig. Men din dyne er også ekstrem vigtig for hvordan du sover. Der findes dyner, der kan hjælpe med at få din krop til at føles mere behageligt. Så igen skal du bruge tid på at finde frem til den dyne, der giver dig den mest behagelige og afslappet søvn.