Forårstid er tid til forspiring

Uanset om du vil dyrke agurker, skunk, tomater eller græskar, så er det en god ide at forspire, i løbet af foråret. På den måde er du sikker på at planten kommer op af jorden og du giver den et lille forspring i forhold til planter som er sået direkte i jorden. Se vores store udvalg af frø som er klar til forspiring i din vindueskarm eller i drivhuset.

Forspiring eller ej

Om du vil forspire eller ej er helt op til dig selv og dit temperament. Fordelene ved forspiring er at du kan holde øje med hvert enkelt frø, du lægger i jorden, og hjælpe det på bedste vis. Hvis der er tale om dyre frø, er det nok den sikreste måde at få noget ud af frøene. Forspiring giver et lille forspring, frem for såning direkte i jorden. Et lille forspring kan betyde meget for eksempelvis skunk frø. Skunk frø bruger et par dage på overhovedet at komme i gang og planten har temmelig lang levetid, før den er helt udviklet.

Vejret i Danmark er ikke til at regne med, hvilket er endnu en god grund til at forspire skunk frø og alle andre frø, som godt kan være lidt sarte i begyndelsen af deres liv.

Forspiring i praksis

Gå ikke for tidligt i gang. Hvis du har en plante som skal ud i den rigtige jord, er det vigtigt at jorden ikke stadig er kold. Et kuldechok kan tage livet af selv den mest sejlivede plante.

Skunk frø har bedst i lige at modne et par dage før de kommer i jorden. Skunk frø lægges i et lille glas, eller en underkop med vand og stilles et sted uden direkte sollys. Skunk frø får et lille øje, eller en lille tydelig åbning, når de er klar til at komme i jorden.

Se også vores store udvalg af groudstyr og tilbehør som kan hjælpe dig rigtig godt på vej.

Når frøet er i jorden er det bare at vente. Der er lidt forskel på hvor lang tid det tager for forskellige frø at udvikle sig og begynde at titte frem.

Vand undervejs i spiringsperioden, men undgå at overvande. Tilsæt ikke gødning eller andet før planten er i god vækst. Som frø og lille plante har den kun brug for vand og varme.

Når tiden er inde kan du plante din unge plante ud i drivhuset eller i haven.