Hygge i sommerhuset

Hygge er noget de fleste forbinder med sommerhuset, så her skal det gerne emme af hygge.  Men hvordan får man gjort sit sommerhus hyggeligt ?  Inspiration kan hentes i boligbladende men meget hurtigt risikerer man at sommerhuset bliver indrettet som huset derhjemme, og dermed mister sommerhuset sin funktion som et fristed, som repræsenterer alt andet end det der er der hjemme.

Trænger sommerhuset til en make-over og er du klar til kaste dig ud i et indretningsprojekt, så kommer der her et par nyttige tips.

Den maritime og naturlige indretning

Først og fremmest kan du starte med at få noget af naturen ind i din indretning.  Har du et sommerhus beliggende ved vandet, så kan du overveje at satse på en maritim indretning, hvor du benytter dig af de blå og hvide farver. Det kan også gøre, at du bruger elementer fra naturen. Det er eksempelvis siv, strå, muslingeskaller, havtømmer, eller måske endda sand. Her er det vigtigt, at du ikke går over gevind. Du må gerne bruge forskellige nuancer af farver, og det skal stadig være et komfortabelt hjem. Du kan også benytte dig af lyse og fine pastelfarver og nogle bambus- eller sivmøbler. Sådan så du får den helt rette badehotelsstemning, som er så skøn. Benyt dig af masser af lyse trætyper og lette stoffer som kan gribes af vinden. Har du et sommerhus i skoven, kan det være, du kan benytte dig af kogler og grene. Du kan også satse på grønne pasteller og nuancer i stedet for de blå.

Det bløde og det mørke

Et hyggeligt sommerhus er også et komfortabelt sommerhus. Det skal emme af hygge. Derfor skal der være rig mulighed for at slappe af i bløde stole og sofaer, og rummet skal kunne lyses op af stearinlys. Det giver både en hyggelig og romantisk stemning. Hyggen kan du skabe ved at indrette med lidt mørkere farver, end blot de lyse pasteller. For eksempel en mørk, dunkel farve på en væg, og et lækkert uldtæppe i sofaen eller et lammeskind i stolen.

Væk med hverdagens minder

Sommerhus er lig med afslapning og afstresning. Et sommerhus skal derfor ikke minde dig om din travle hverdag. Det skal i stedet være en form for getaway, hvor du bliver tvunget til at slappe af. Derfor bør du overveje, om du overhovedet har brug for internet eller fjernsyn i sommerhuset. Måske I skal satse på god musik og bøger i stedet? Det skal ikke emme af elektronik og travlhed, men du skal i stedet kunne lave ingenting.

Del hyggen med andre

Man kan overveje om man ønsker at udleje sommerhuset for at finansiere nogle af de mange faste omkostninger. Som sommerhusejer ved du godt, at du ikke bruger dit sommerhus hele tiden. At det faktisk tit står tomt. Når du har fået indrettet et superlækkert sommerhus, så lad andre få del i dette. Det er en nem mulighed for, at du kan tjene lidt ekstra penge, og du kan dele din hygge med andre.