Sover du godt om natten?

Sover du godt om natten? Eller er du en af de mange danskere, der har lidt søvnproblemer? Det er meget normalt at opleve, at det engang imellem kan være svært at falde i søvn, men sker det gentagne gange eller over en længere periode, bør du overveje, hvad der kan forårsage det.

Søvnens vigtighed

Søvn er meget vigtigt, og det er det for alle mennesker. Nogle finder det irriterende, at man skal bruge så mange timer af sit liv på at sove, men alt andet ville komme til at tage meget længere tid uden søvnen, fordi man i så fald ville være utrolig udmattet. Et voksent menneske har brug for 7-9 timers søvn hver nat. Det er under søvnen, at hjernen behandler dagens oplysninger, og får den ikke tid til det, kan den ikke indsamle nye oplysninger. Det betyder, at du ikke længere vil kunne følge med i dagens vågne timer, og det vil være både udmattende og frustrerende. Derfor skal du prioritere din søvn!

Sov i den rette seng

Når man prioriterer sin søvn, skal man også prioritere sin seng. Valget af seng kan påvirke din søvn meget; sengen udgør jo rammen for din søvn. Du skal vælge en seng, der passer til din krop og til dine personlige præferencer og behov. Nogle mennesker foretrækker en meget blød seng, som de kan synke ned i. Andre vil hellere have en madras, der er mere hård, fordi de godt kan lide stabiliteten. Du kan garanteret også finde den helt rette seng til dig hos Bedre Nætter. Hvis du kender dine behov, bliver det meget nemmere at finde den seng, der passer perfekt til dig.

Undgå lys inden sengetid

Noget, der også kan gavne din nattesøvn, er begrænsning af lys inden sengetid. Det betyder for eksempel mørklægningsgardiner i soveværelset for at undgå sollys, men det betyder også, at du skal undgå skærme, inden du falder i søvn. Når det er mørkt, frigør vores hjerne nemlig stoffer, der gør os søvnige. Men sidder du med skarpt lys i ansigtet i form af en telefon, frigør hjernen ikke de stoffer, og det kan lede til dårligere søvn.

Sov godt

Din søvn og din daglige funktion er tæt forbundet. Du skal sørge for, at du sover nok, og også at du sover godt nok. Med den rigtige seng og begrænset lys inden sengetid er du godt på vej. Måske er det det, der kommer til at gøre den store forskel for dig.