Det kolde vejr ødelægger din bolig

Danmark er et koldt land og vintrene er lange derfor vælger vi når vi kommer i vinter månederne at vi kryber os under dynen ser jule programmer og nyder varme drikke, short og tshirts er lagt på hylden og det varme vinter tøj er taget frem.
de små boliger vi lever i er i og for sig indeholdene en vis charme men vi har bare ikke plads til det helt store maskineri og derfor har vi ikke nødvendigvis en tørretumbler ellers gider vi egentlig ikke at have det da det ødelægger vores tøj.
Så nu hvor vi ikke har en tørretumbler så tørre vi vores tøj på den traditionelle måde så vi stiller det til tørre indendørs og dette tænker vi ikke så meget mere over andet end at det måske lugter lidt af vasketøj.
Yderligere så holder vi døre og vinduer lukket da det er koldt udendørs, vi tænder op for radiatoren så der kan skabes noget varme i boligen.
ydermere er det hensigtsmæssigt at holde fugt ude af din bolig såsom fra madlavning, dette er noget man ikke tænker særlig meget på, eksempelvis når du står og laver en gryderet så kommer der meget damp op fra gryden eller hvis du laver ris, mange tror at emhætter og udluftning kun er tilstede for at holde lugt og røg ude, men emhætten er der egentlig også for at holde damp ude så du ikke får fugt problemer.

Den farlige cocktail

De ovenævnte ting er til sammen med til at udgøre det vi kalder den farlige cocktail, den farlige cocktail er nemlige fugt og indelukket indeklima.
Men hvorfor kalder vi det for den farlige cocktail for hvad er farligt ved at man bare holder sig varm og tørre sit tøj indendørs, ja nu skal du se. Skimmelsvamp er det vi kalder farlig og det er den vi ikke ønsker i vores bolig og hvorfor opstår skimmelsvamp? Den opstår nemlig når du har fugt indendørs og du ikke lufter ud, da skimmelsvamp lever bedst i fugtige miljøer og når der bliver tændt lidt op for varmen så får skimmelsvamp sig den bedste nærring til at gro sig større og sprede sig udover din bolig, alt dette mens du bare går og venter på at vinter månederne slutte, når du kommer ind i sommeren og rammer hen omkring august så tager det virkelig fart da skimmelspore i luften topper i denne tid.