Skal du til at bygge et hus, og er du i tvivl om, hvad der er smartest at bygge med? Det kan være, du skal vælge at bygge med fundablokke. Der er nemlig en række gode fordele, og de bliver præsenteret for dig i denne artikel. Læs med og bliv klogere på fundablokke.
Fundablokke: Kært barn, mange navne
Du kender måske fundablokke under andre betegnelser som sokkelblokke eller støbeblokke. fundablokker kaldes nemlig en række forskellige navne – men produktet er det samme! En fundablok ligner et stort H, og så er den fremstillet af beton. Beton der yderligere fremstilles af sand, grus, kalk og vand – så er der styr på det!
Fundablokke som fundament
Der er mange, der vælger at bruge fundablokke som fundament, når de skal bygge. De anvendes f.eks. ofte til at bygge sokkel med, så huset har noget solidt at stå på. De kan også bruges som fundament til at bygge vægge med, og så får man nogle gode robuste vægge.
Fundablokke: Godt for miljøet
Hvis du går op i at bygge på en måde, der er godt for miljøet, så kan du med fordel bygge med fundablokke. Fundablokke kan oftest fremstilles lokalt, fordi de er lavet af så beskedne ting, at det er noget, der kan findes alle steder i verden. Det er godt for miljøet, fordi man så ikke skal bruge ekstra ressourcer på at fragte det. Det er noget, der vil noget for miljøet.
Fundablokke: Slidstærkt materiale
Fundablokke er som sagt fremstilles af beton, og beton er et robust og slidstærkt materiale, der holder i mange år. Du skal derfor ikke være bekymret for, om dit byggeprojekt pludseligt falder fra hinanden: Det gør det ikke. Derudover er beton heller ikke modtagelig over for råd og svamp, hvilket også bidrager til dets gode holdbarhed.
Fundablokke: Godt for isolering
Fundablokke kan i sammenspil med rockwool være virkelig isolerende for huset. Det betyder, at du kan holde på varmen, og har du ikke god isolering, så svarer det lidt til at smide penge direkte ud af vinduet, og det er du nok ikke interesseret i. Beton er godt til at holde på varmen, og det er ikke kun godt for din pengepung – det er også godt for miljøet! Så det er to fluer med ét smæk.